top of page

5 tips voor een fijne yogales in je eigen huis

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021



Een yogales thuis doen is natuurlijk heel anders dan in de studio. Ik heb 5 tips voor jullie op een rijtje gezet, om je nog meer thuis op de mat te voelen.

  1. Voorbereiding Zorg dat je alles klaar hebt liggen; Vestje, sokken, maar ook bijvoorbeeld een dekentje en kussentje voor shavasana. Zo voel je je extra welkom op je mat.

  2. Zet yoga op je agenda Maak tijd vrij en plan je yoga practice in. Je kunt bijvoorbeeld aansluiten bij de live online les, dan heb je een goede stok achter de deur. Maar mocht dit niet uitkomen en wil je de opname gebruiken, zorg er dan voor dat je je yoga practice op je agenda zet. Het kan er namelijk makkelijk bij inschieten, want thuis is vaak veel te doen (thuiswerken, kinderen, opruimen, schoonmaken etc).

  3. Minimaliseer stoorzenders Leg je telefoon in een andere ruimte en zet deze op stil. Geef aan je huisgenoten door dat je echt niet gestoord wilt worden. En kijk of je automatische meldingen van mails en dergelijke op de laptop uit kunt zetten.

  4. Set the mood! Hoe kun je de omgeving waarin je yoga doet wat gezelliger maken? Wellicht kun je het licht wat dimmen? Een kaarsje of wierook aanzetten (pas hier wel mee op ;)) Of wellicht wil je wat achtergrond muziek bij je practice.

  5. After yoga glow Neem ook na de les nog even een momentje om wat thee te drinken, even naar buiten te kijken of wat op te schrijven, voordat je weer 'door' gaat.

Fijne les!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page